martes, 27 de enero de 2015

Glossari unitat 7

Bon vespre!

Avui xerrarem del glossari de l'unitat 7:

-Treset: És un grup de valoració especial per reducció: està format per tres figures (notes) iguals que equivalen a dues de la seva mateixa classe. Per exemple, un tresillo de corxeres equival a dues corxeres (una negra); un tresillo de negres dura el temps d'una blanca i així successivament. És un dels valors irregulars més utilitzats.

El tresillo s'empra normalment per aconseguir implementar una mètrica composta (les unitats de mesura del compàs s'agrupen en subgrups de tres) en una mètrica simple (les unitats de mesura del compàs s'agrupen en subgrups de dos). S'utilitza en els compassos simples com el 2/4, 3/4 i 4/4.

Sempre es representen amb una lligadura i un "3".


-Alteració: Les alteracions o accidents són uns símbols gràfics que col·loquem al costat esquerre de les notes musicals i serveixen para modifiquen l'entonació (o altura de la nota) dels sons naturals i alterats.

-Graus conjunts: És una successió de notes contigües en sentit ascendent o descendent en una melodia, sense salts. Per tant és sinònim d'interval de segona.

Exemples:


- Do-Re-Mi-Sol-La; La-Sol-Fa-Mi-Re-Do


-Graus disjunts: Es diu que una melodia té graus disjunts quan les notes no són contigües, és a dir, entre elles hi ha més d'un interval de 2ª.

-Metrònom: És un aparell que indica amb precisió el *tempo o la velocitat d'execució d'una peça musical. Produeix de forma regular un senyal acústic i/o visual que permet al músic seguir el pols del compàs de forma exacta.

Els polsos del metrònom vénen reflectits al principi de la partitura, per sobre del primer compàs del pentagrama. Es representa per mitjà de la figura de valor que utilitzem com a unitat de temps més una xifra que indica la quantitat de pols o cops per minut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario