viernes, 23 de enero de 2015

Glossari unitat 3

Hola!

Avui vos duc el glossari del tema 3:
 
- Arpegi: Són dos conceptes d'harmonia en el qual si uséssim les mateixes notes sonarien diferent ja que la manera d'executar-les és el que els diferencia.

El arpegi és l'execució dels sons del acord però successivament, és a dir, un darrera l'altre.
 
- Acord: Conjunt de tres o més sons que sonen simultàniament. Es parla de acords perfectes quan propicien, subjectivament, sensació de repòs sonor a cau d'orella. Els acords formats per tres notes es denominen "tríades". Quan l'acord no sona simultàniament sinó que les notes sonen de forma més o menys escalonada, se li denomina arpergi.


 
-Patró melòdic: Són les estructures melódiques que sempre es repeteixen de la mateixa forma.

- Solmització: Es quan canviam lf lectura real de les notes. Per exemple cantes amb notes que no són les reals.

- Interval:  L'interval mesura la diferencia d'altura entre dues notes. Explicant el nombre de graus entre les notes obtenim el nom de l'interval. En explicar els graus hem d'incloure tant la primera com l'última nota.
 
Els intervals posseeixen dues característiques en el seu nom, el primer ens diu la distancia de l'interval i el segon la qualitat d'aquest.
 
- Cançó onomatopeica: recrea sonorament un so de l'entorn inmediat plantejant una habilitat rítmica.
 
Exemples:
 
  • Cançó d'anar a nedar, Xip-xap, xip-xap; recrea el so del xipollejo en l'aigua.
  • El despertador, tic-tac, tic-tac; recrea el so de les agulles en moure's.


- Joc rítmic: És un recurs didàctic que planteja una habilitat a realitzar. Els jocs rítmics són aquells en els quals intervé el factor musical o en els quals els moviments están determonats pels temps.

En el marc dels jocs rítmics els nens apernen a moure`s al costat d'un ritme o compàs de temps. Pel que a més d'exercitar-se i divertir-se el nen també comença a prendre control del seu cos i les seves accions.

Algunes formes d'aquest tipus de jocs són els jocs de paraules.

No hay comentarios:

Publicar un comentario